در این مقاله می خواهیم به چند مورد از مهمترین نکته ها برای نصب و پیکربندی مناسب عایق اشاره کنیم:
- عايقها در صورتي خوب كار خود را انجام ميدهند كه به طور صحيح نصب شده باشند.
- هرگز عايق را فشرده نكنيد. عايق بايد پس از نصب همان ضخامت اوليه خود را داشته باشد. در غير اين صورت مقدار مقاومت حرارتي آن كاهش مييابد و نميتواند آن طور كه انتظار ميرود جلوي انتقال حرارت را بگيرد.
- عايقكاري را به طور كامل روي تمام سطح انجام دهيد. چرا كه اگر تنها ۵% از سطح خالي بماند, ممكن است تا ۵۰% از كارآيي عايقكاري كاسته شود.
- مواد عايق را بايد هميشه خشك نگه داشت زيرا به استثناي پلياستايرن كه نسبت به آب مقاوم است، بقيه عايقها بر اثر رطوبت كارآيي شان پايين ميآيد. در برخي عايقهاي آزاد مقدار مقاومت حرارتي متناسب با تراكم عايق است نه ضخامت آن. در اين عايقها، مقدار مقاومت ممكن است بعد از مدتي تا ۲۰% كاهش يابد. از اينرو بايد از نصبكننده عايق تضمين گرفت.
- از عايقهاي آزاد در سقفهايي كه شيب زيادي دارند استفاده نكنيد.
- در صورت استفاده از عايقهاي بازتابنده بايد حتماً پشت آنها يك لايه هواي ساكن به ضخامت۲۰ ميليمتر وجود داشته باشد. تمام سوراخها و پارگيها و درزها بايد با نوار چسب پوشيده شوند.
- اطراف كابلهاي برق و لوازم الكتريكي را هرگز عايقكاري نكنيد. ايمن بودن عايقكاري بايد توسط يك فرد متخصص بررسي شود.
- در فاصله كمتر از ۹۰ ميليمتري فنهاي خروجي عايق نصب نكنيد.
- در فاصله كمتر از ۲۵ ميليمتري حبابهاي لامپ و سرپيچ آنها عايقكاري نكنيد.
- منظور از عایقکاری در کارهای ساختمانی بطور عام جلوگیری کردن از نفوذ عامل یا عواملی از خارج به داخل و یا داخل به خارج از ساختمان می باشد . مقصود عایق کردن ساختمان از نفوذ آب و رطوبت است .
چنانچه مقصود از عایقکاری جلوگیری از نفوذ عوامل دیگری نظیر صوت یا حرارت باشد جمله عایقکاری با پسوند مربوط به کار برده میشود مثل عایقکاری حرارتی و یا عایقکاری صوتی